May 20, 2011

Heegeldatud naiste suvekübar.

Minu kirg on lasteasjad, samas kui keegi leiab mõne ilusa juhendi, aga ei oska ise teha, siis võin meeleldi abiks olla.

Suvekübar on valminud Dropsi suvekübara ainetel. Lõngana on kasutatud luksusliku Novita Cotton Luxus lõnga. Lihtsusega võluv kübar vajas endale juurde väikest pilgutõmbajat. Selleks meisterdasin heegeldatud lille ning kaunistasin beežikate pärlitega. Pross on äravõetav ning saab ka rinnas kanda.


Endale see kübar väga meeldib, suurepärase sügava lõikega ning istub hästi ka piklikule näole.




Mõned nipid kübara heegeldajale:



1) Alustuskoht jääb ilusam, kui teha aassilmusesse kohe 10 sammast ning sealt edasi juhendi järgi kasvatada.



2) Suurused S/M vastab Dropsi andmetel peale 55-56 ka L 58-60. Minu tehtud kübar vastab suurusele 56-57. Kuna minu heegeldamislaius oli natuke suurem 10 cm=18 sammast, siis arvutuste kohaselt klappis selle lõngaga S/M suuruse tegemine, et saada soovitud peaümbermõõdule sobiv müts. Isiklikult panen juhendis olevad suurused natuke kahtluse alla, sest arvutuste kohaselt klappis valmis kübar mõõtudelt L suurusele, kuid 58-60 peale jääb see küll natuke kitsaks. Ka pildil tundub, et L suurus kübar on pandud S/M peale. Ehk enne kui heegeldama hakkate, tasub kindlasti mõõdud üle arvutada.



3) Kui müts tuli juhendi järgi lõpetada, siis heegeldasin veel ühe kinnissilmuste rea vastupidises suunas (pool nr suurema heegelnõelaga), siis jääb kübara äär ülesse keeratuna ilus.

2 comments:

Mytsi Wabrik said...

Väga ilus kübar! Palju ilusam kui originaalis! Aga minu kogemused näitavad, et Dropsi asjad on üldjuhul õiges mõõdus vaid siis kui kasutada täpselt sama lõnga, mis juhendis ja kududa/heegeldada tugevalt. Seega lõdvema randmega inimene peaks võtma number väiksemad varadad/heegelnõela ja/või peenema lõnga.

Nannipung said...

Aitäh Ene-Ly.
Dropsiga mul eelnevad kogemused puuduvad, kuid usun ka, et originaallõngaga mudel ikka klapib ning kui teine lõng võtta, siis tasub igaksjuhuks enne üle arvutada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...