Jun 12, 2011

Heegeldatud tüdrukute nokamüts. Crochet brim hat for girls.

See imearmas tüdrukute müts sündis alles aprillis ning esimene mudel oli väike eksperiment.
Nimelt, kui mütsi põhja valmis tegin, siis vajas see üht ilusat ja ilmekat detaili. Pärast seda, kui suure lille valmis tegin, otsisin lillele mütsi peal õiget kohta. Traditsiooniliselt pannakse lill keskosale, kuid triibulise mustri peale triibuline lill lihtsalt ei sobi. Vaatasin ja vaatasin ning leidisin õige hästi sobiva koha pealae ja mustri piiril. Mulle väga meeldis, sest nii on lill kõige paremini eksponeeritud: täiskasvanud vaatavad väikelapsi ikka enamuse ajast ülevalt alla ning selle mütsi puhul särab alati vastu armas pärliga lilleke. Eks see väike eksperiment oli ja esialgu ma lille kohe mütsile ei kinnitanudki, vaid tegin pildi ja ootasin reaktsiooni. Tagant järgi mõeldes, pean oma ideid rohkem usaldama ning eksperimenteerima, müts võeti väga soojalt vastu :).

This girl's hat was an experiment. First I crocheted cap hat, but as cap hat is usually boy's accessory, then girl's model needed some very girly detail. Yes, this needed detail was one big flower with a little pearl inside. First I wanted to put the flower in the middle of colorful pattern, but it was really too colorful! I experimented different places on the hat and between top and middle part of the hat seemed to be the best place for flower. First I had some doubts, because it was a bit untraditional and I waited my fans reaction. It made me very glad when this hat got warm welcome and gave me more desire to experiment in future.

Juunis sai tehtud ka väga põneva värvikombinatsiooniga müts. Roosa, sinine, kollane ja natuke valget. Minu lemmik!
Hat made in June, my personal favorite. Pink, blue, yellow and a bit of white-lovely combination!

3 comments:

Anonymous said...

Tervitus! Olen püüdnud ka taolist mütsi oma pojale teha, aga noka kuju ei tahtnud algul kuidagi õige tulla. Kas oskaksite selle noka õpetust kuskilt soovitada või on kuskil netis päris samm-sammult mütsi õpetus ka saada?
Tänud ja päikest!

Käsitööfänn Klarika :)

Nannipung said...

antud nokk on algusest peale enda mõeldud ja seetõttu ühelegi juhendile viidata ei ole.

Sellise noka puhul on oluline see pärast valmimist märjaks teha ja alles siis hakkab õigesti hoidma.
Iga kolmas rida heegeldatakse kasvatamata ehk 3. 6. 9. Teistel ridadel kasvatad, algul real neljas kohas ning hiljem kahes.

Loodetavasti on abiks, täpset enda juhendit veel välja ei anna, võibolla tulevikus :)

johhei said...

Aitäh noka õpetussõnade eest!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...